Kunsthåndværk fra Afrika og Asien

I Kasouga finder du kunsthåndværk fra Afrika og Asien udført i et væld af forskellige materialer og farver samt til forskellige formål.
Her er funktionelle genstande som fx fint udskårede salatsæt med zebra-, giraf- eller elefantmotiver, salatskåle af bambus eller muslingeskaller, tallerkner og skåle af stentøj fra Sydafrika. Her er også dekorative genstande med kulturelle baggrunde som fx Afrikanske masker samt Buddhaer og Ganesher fra Asien.

Jeg sætter pris på bæredygtighed. Derfor rejser jeg selv ud og har kontakt med nogle af mine leverandører i Afrika og Indonesien. Det meste kunsthåndværk er lavet af naturmaterialer, som de forekommer i naturen fx lamper lavet af kammuslinger, sammensat, så de danner et fint mønster af roser, men naturligvis også figurer og smykker bearbejdet ved slibninger eller udskæringer.

Fra Afrika har jeg også kunsthåndværk udført af genbrugsmaterialer fx toilettasker og badetøfler lavet af drikkebrikker, insektforhæng af kasserede plastikbøtter. Jeg finder det fascinerende og aldeles kreativt og opfindsomt, når affald forvandles til kunsthåndværk.